כמה זמן לוקחת תביעה על תאונת דרכים? מדריך לקבלת פיצויים

תאונות דרכים הן אירוע טראומטי ומצער היכול לגרום לנזקים פיזיים, נפשיים וכלכליים לא קטנים. נפגעי תאונות דרכים רבים תוהים כמה זמן ייקח עד שיקבלו פיצוי הולם על הנזקים שנגרמו להם, והתשובה תלויה בגורמים שונים. אם אתם מעוניינים לדעת כמה זמן לוקחת תביעה על תאונת דרכים – המשיכו לקרוא.

הגורמים המשפיעים על משך זמן הטיפול בתביעת נזקי גוף

לא כל תביעות הפיצויים בגין תאונת דרכים זהות זו לזו. קיימים כמה גורמים עיקריים שישפיעו על פרק הזמן שייקח מהגשת התביעה ועד לקבלת הפיצויים בפועל:

מורכבות התאונה והפגיעות

ככל שהתאונה והפגיעות מורכבות יותר, כך צפוי שהתביעה תיארך זמן רב יותר. במקרה של תאונה קלה עם פגיעות קלות בלבד סביר שהתהליך יהיה קצר ופשוט יחסית. לעומת זאת, במקרים של תאונות קשות הכוללות פגיעות מורכבות, נכות או אובדן כושר עבודה – הטיפול בתביעה יהיה ממושך ומסובך יותר, בין היתר עקב הצורך בחוות דעת מומחים, בבדיקות רפואיות נוספות וכדומה.

שיתוף פעולה של חברת הביטוח

חברת הביטוח של הנהג האחראי לתאונה היא הגורם שמולו מתנהלת התביעה. במקרים רבים חברות הביטוח אינן ממהרות לשלם את מלוא הפיצויים הנדרשים ועשויות להתנגד לדרישות התובע. מצב זה יכול להוביל להתדיינות ממושכת שתאריך את ההליך המשפטי.

איכות הטיפול המשפטי

בחירה בעורך דין בעל ניסיון וידע בתחום תאונות הדרכים עשויה לקצר משמעותית את משך ההליך המשפטי, אבל עדיין חשוב להבין שזהו התהליך הלוקח זמן. עורך דין מומחה ידע להכין את התביעה ביסודיות, לנהל משא ומתן אפקטיבי עם חברת הביטוח ולפעול בצורה שתביא לקבלת פיצויים הוגנים בהקדם האפשרי. במקרה הצורך הוא גם יפנה לקבלת חוות דעת משפטית או חוות דעת של מומחה בהתאם למצב. עורך הדין יוכל להעריך את סיכויי התביעה, לכוון את צעדיכם ולמנוע טעויות העלולות לפגוע בזכויותיכם.

אז כמה זמן לוקחת תביעה על תאונת דרכים?

פרק הזמן הממוצע הדרוש לסיום תביעת נזקי גוף משתנה בהתאם לסוג התאונה ולפגיעות שנגרמו בה:

תאונות דרכים קלות

במקרים של תאונות קלות ופשוטות יחסית, שבהן הפגיעות מינוריות וחד משמעיות, ניתן לרוב לסיים את ההליך המשפטי ולקבל פיצויים תוך מספר חודשים בלבד. במקרים אלו חברות הביטוח נוטות לרצות לסגור את התיק במהירות, וסכומי הפיצויים הנדרשים נמוכים יותר.

תאונות מורכבות וקשות

ככל שמדובר בתאונה קשה יותר, שגרמה לפגיעות ניכרות, לנכות ולאובדן כושר עבודה, הטיפול בתביעה יהיה ממושך יותר. במקרים אלו נדרשות לרוב חוות דעת רפואיות מורכבות, חקירות, עדויות וראיות נוספות. לפעמים חברות הביטוח מערימות קשיים ומסרבות לשלם את הסכום הנדרש. בתביעות מורכבות התהליך עלול להימשך אפילו שנים ארוכות.

 

כמה זמן לוקח תביעה תאונת דרכים

 

השוואה לתביעות נזיקין אחרות

באופן כללי, תביעות בגין תאונות דרכים מסתיימות לרוב מהר יותר מתביעות נזיקין אחרות, כמו רשלנות רפואית או תאונות עבודה. זאת מכיוון שבמרבית המקרים הנסיבות וגובה הנזק ברורים יותר ומוסדרים בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. עם זאת, בתאונות קשות במיוחד התהליך עלול להיות דומה באורכו לתביעות מתחומים אחרים.

איך ניתן לקצר את משך זמן תביעת הפיצויים?

לנפגעי תאונות דרכים יש כמה דרכים שבהן הם יכולים להאיץ את ההליך המשפטי ולזרז את קבלת הפיצויים המגיעים להם:

לבחור בעורך דין מנוסה ומקצועי

אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להצלחה ולסיום מהיר של התביעה הוא בחירת עורך דין מומחה בתחום תאונות הדרכים. עורך דין מנוסה מכיר את כל הדינים והפרוצדורות הדרושות, וידע להכין את התביעה בצורה מקצועית ויסודית. הוא ינהל את ההליך בצורה שתוביל לתוצאות הטובות ביותר בהקדם האפשרי.

להגיש מסמכים ומידע בזמן

אחד הגורמים העיקריים לעיכוב בטיפול בתביעות הוא אי הגשת מסמכים חשובים או הגשה של פרטים חסרים על ידי התובע. כדי לקדם את ההליך חשוב להקפיד למסור את כל המסמכים הנדרשים – דוחות רפואיים, חוות דעת מומחים, תיעוד הוצאות וכו' – במועד ובאופן מלא. שיתוף פעולה מצד התובע יאפשר לעורך הדין להכין את התביעה ביסודיות ולמנוע עיכובים בהמשך.

לשמור על פתיחות למשא ומתן ולפשרה

רוב תביעות הנזיקין, כולל תביעות פיצויים על תאונות דרכים, מסתיימות בפשרה בין הצדדים ולא בפסק דין שיפוטי. פשרה יכולה לקצר את משך ההליך ולחסוך את הצורך בהתדיינות משפטית ממושכת. לכן, במידת האפשר, מומלץ להיות פתוחים למשא ומתן עם חברת הביטוח. עם זאת, יש לשים לב שאתם לא מתפשרים על סכומים נמוכים מדי שאינם מפצים באופן ראוי על הנזק שנגרם. גם כאן נכנס לתמונה הצורך בעורך דין מנוסה שינהל את המו"מ בצורה אפקטיבית.

לסיכום

אז כמה זמן לוקחת תביעה על תאונת דרכים? לכל מקרה יש נסיבות ייחודיות המשפיעות על משך תביעת הפיצויים. בכל מקרה חשוב לבחור בעורך דין מקצועי, להתכונן ביסודיות מהצד של התביעה ולשמור על שיתוף פעולה עם הצד השני. כל אלה יכולים לקצר את התהליך. חשוב להתאזר בסבלנות ולא להתפשר על פיצוי שאינו הולם את הנזק שנגרם לכם.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת מקצועית או המלצה מקצועית מכל סוג שהוא. כדי לקבל את הטיפול או את הייעוץ המדויק יש לפנות למומחה בתחום בלבד.