שירותי VPS: היתרונות והחסרונות – והאם זה מתאים בכלל לעמותות?

עמותות הן לרוב לא עסקים גדולים. בדומה לעסקים קטנים ובינוניים שונים, גם בעמותות מחפשים כיצד להפיק את המרב, ממשאבים מעטים יחסית שעומדים לרשותן. אחת הדרכים לעשות זאת, היא להשתמש בשירותי ענן. מבין שירותים אלה, אחד היותר בולטים הוא שרות VPS. מהם שירותים אלה? מהם יתרונותיהם ומה הם חסרונותיהם? והאם זה מתאים לעמותות?

השרת הפרטי הווירטואלי שלכם

שירותי ענן הם שירותי מחשוב, אשר נצרכים מרחוק, דרך רשת האינטרנט. זאת, במקום התקנה פנימית של חומרה ותוכנה בתוך העסק, בכדי לאפשר שימוש בהם. לשירותי הענן יתרונות רבים, שלא כאן המקום לפרט, אבל הפופולאריות העצומה שלהם מעידה על כך באופן ברור. ישנו כיום מבחר ענק של שירותי ענן שונים, כאשר אחד השירותים הוא שרת VPS  כתשתית לפעילות מחשוב בעסקים. למעשה, שירותי ענן בתחום התשתיות, כגון אחסון או גיבוי, פופולאריים מאוד. אם כך, אחד מהם הוא שירות, שמתמקד בתשתית חשובה במיוחד בעסקים: השרתים. במקרה זה, מדובר על שרת וירטואלי (Virtual Server) אשר יעמוד לרשותכם בלבד. ברמה הפיזית, הוא מתבסס על שרת פיזי, אשר עליו יכולים לרוץ כמה שרתים וירטואליים במקביל. אבל השרת הספציפי הווירטואלי שתקבלו, כאמור, יהיה שלכם בלבד.

יתרונות ה-VPS

לשרתי VPS כשרות ענן, מגוון יתרונות חשובים, כולל:

  • גמישות – התאמה גמישה, לדרישות משתנות של משאבים.
  • גישה נוחה – ניתן לגשת לשרת מכל התקן מחשוב בעל דפדפן, בכל זמן ומכל מקום.
  • יתרונות כלכליים – לשרתים כאלה, יש את היתרונות השונים של שירותי ענן, כולל היתרונות הכספיים. בולט במיוחד, התשלום שמותאם בצורה מרבית להיקף השימוש.
  • ניהול פשוט וקל – את השרתים תוכלו לנהל מרחוק בקלות. מאחורי הקלעים, ספק השרות יטפל בשרתים הפיזיים ובכלל בחומרה ובתוכנה, אשר עליהם מתבסס השרת הווירטואלי.
  • המשכיות עסקית – שרתי VPS תורמים להמשכיות עסקית במקרי אסון. זאת, מאחר שהם לא תלויים בתשתיות המחשוב שלכם. גם אם יקרה להן משהו חמור, שרות ה-VPS עדיין יהיה זמין עבורכם.
  • פינוי משאבים – החיסכון במשאבים בעבודה במודל כזה, לצד העברת הטיפול בשרתים לגורם חיצוני, מפנים עבורכם משאבים למטרות אחרות. תוכלו למקד אותם, במטרות שהן יותר אסטרטגיות וחשובות מבחינתכם. למשל, בשימור לקוחות, השגת לקוחות חדשים, קידום יוזמות חדשות, בדיקת רעיונות חדשים ועוד.

 

 

חסרונות ה-VPS

לשרתים כאלה יש גם כמה חסרונות אפשריים, שכדאי להיות מודעים להם:

  • קלות שמעודדת שימוש יתר – כל כך קל וזול להקים שרתים כאלה, שישנה לעתים נטייה ליצור יותר שרתי VPS לעסק מכפי שדרוש. יוצרים כמה שרתים למטרה מסוימת ולא בהכרח זוכרים לבטל אותם בהמשך, כאשר הם כבר לא נחוצים. התוצאה במילים פשוטות: בלגאן ובזבוז.
  • הצורך לבטוח בגורם חיצוני – כמו לגבי כל שרות ענן, גם כאן מדובר על הוצאה של חלק מהמידע והתהליכים העסקיים שלכם, אל ספק חיצוני. אמנם אתם מנהלים זאת, אבל המיקום הפיזי של המידע והתהליכים יהיה אצל אותו ספק מרוחק. משמע, זה יכול להיות בצד השני של העולם ואצל ספק מפוקפק. כך שחשוב מאוד לעבוד עם ספקים אמינים.
  • פתרון תקלות מסורבל – פתרון תקלות בשרתים אלה, עשוי להיות (לא בהכרח) מורכב יותר ביחס לשרת רגיל. זאת, מאחר שיש כאן תוספת מורכבות ברמת התוכנה, בגלל השימוש בווירטואליזציה.

למי זה מתאים?

לאור היתרונות שפירטנו, שרת מסוג זה מתאים במיוחד לעסקים קטנים ובינוניים ולעסקים אשר חווים שינוי רב. היכן שיש משאבים מוגבלים, הסתגלות מהירה לשינוי לא תמיד קלה או אפשרית. אם דרושים למשל עוד שלושה שרתים למשך חודש בלבד, האם יש לכם שרתים כאלה ש"יושבים בצד" לצורך זה? האם תרכשו רק לשם כך ולתקופה הקצרה הזו שרתים חדשים? שרות ענן לעומת זאת, מספק לכם פתרון מעולה למצב כזה. גמיש, זול, נגיש ולא יקר.

לסיכום

לעמותות בהחלט מתאים להשתמש בשרתי VPS. כדאי (וגם קל!) לנסות זאת.