אחד למען השני: הכירו את עמותת מרכז גרנות

השסעים בחברה היום גדולים מתמיד. כל קבוצה באוכלוסייה מתרכזת ברצונות ובצרכים שלה ודבר זה מפלג את העם ופוגע בכולם. אחד הארגונים שמנסים לחולל שינוי במצב הוא עמותת מרכז גרנות, ששמה לעצמה למטרה לקרב בין אנשים ולהביא לידי ביטוי ערכים של אמפתיה, אהבה ועזרה לזולת. אז איך הוקמה העמותה, מי עומד מאחוריה ומהן פעילותיה? נסקור זאת ועוד במאמר שלפניכם.

הקמת עמותת מרכז גרנות

הקמת העמותה נמשכה במשך זמן רב, מאחר ונשאלו המון שאלות בנוגע לתחילת פעילותה. המטרה הייתה ברורה- לקרב בין אנשים, אבל נציגי העמותה לא ידעו במה להתמקד ואיפה להתחיל. קיימות כל כך הרבה בעיות בכל כך הרבה תחומים, שלבחור רק אחד להתרכז בו היה דבר לא פשוט בכלל. אבל אז הם הבינו שהמקור לכל הבעיות היא למעשה בעיה אחת- חוסר הסובלנות וחוסר האחריות החברתית שקיימת בחברה. לאחר שהבינו זאת, התחילו לבנות פעילויות שמנסות לפתור בעיה זו בכל התחומים. אם זה בבית, בבית הספר, בכביש או ברחוב- המרכז בחר לעודד סולידריות בכל מקום, כל הזמן.

ערכי העמותה

מטרת העמותה לעודד תקשורת מקרבת בין כל האזרחים, ללא הבדלי דת, גזע, מין, גיל או כל הבדל אחר. לעמותה יש תוכניות שונות ומגוונות כדי לשנות את הנורמות החברתיות הקיימות ולהפוך אותן לכאלה שתורמות לכל הקבוצות בחברה ולאחדות שבעם. העמותה מנסה לשנות את המצב שבו כל אחד מתרכז אך ורק בצרכים הפרטיים שלו, וזה יכול לבוא על חשבון אחרים. אם כולם יתרכזו בטובת הכלל- כולם ירוויחו.

 

 

העמותה מנסה לגרום לאנשים לדבר אחרת אחד עם השני. להיות סובלניים, רגישים ואמפתיים. אם זה עם המשפחה, בני הזוג, קולגות בעבודה או אנשים זרים ברחוב- כולם צריכים לזכות ליחס נעים, מכבד ואוהב. העמותה מנסה לעודד מעורבות חברתית, וזאת באמצעות פעילויות שונות, סדנאות, אירועים ועוד.

מי עומד מאחורי העמותה?

מי שהקימה את מרכז גרנות היא ד״ר צביה גרנות, שבמסגרת העבודה שלה במדעי ההתנהגות התמחתה בטיפול, ייעוץ והדרכה של זוגות ויחידים. במהלך השנים היא עסקה בכתיבה מסוגים שונים, אם ספרותית ואם עיתונאית. במסגרת הטיפול שלה החלה לפתח גישה מקצועית שונה מאחרות- במקום לחטט בעבר של המטופלים בכדי למצוא את מקור הבעיות, היא התמקדה בתהליך של פיתוח אחריות אישית לצורך שינוי הדפוסים בהתנהגות שלהם בהווה. כך אנשים מתמקדים בשינוי אצלם- ולא אצל מישהו אחר.

לאחר שהקימה את מרכז גרנות, המשיכה לפעול בתחום האחריות האישית והמעורבות החברתית. באמצעות פעילות במרכז, סדנאות ומפגשים טיפוליים, היא ממשיכה להפיץ את הערכים שלה ובכך לקדם שינוי בעולם.

איזה תוכניות יש לעמותת מרכז גרנות?

לעמותה יש שלל תוכניות בתחומים השונים, שכולן פועלות למען המטרה הגדולה של קירוב לבבות. העמותה פועלת בתחום היחסים והתקשורת ומקיימת סדנאות וימי עיון פתוחים בנושא. לעמותה חטיבה להכשרת מטפלים שעובדים לפי הגישה של עמותת מרכז גרנות כך שהם יוכלו להמשיך להפיץ את המסרים החשובים. בתחום האחריות החברתית העמותה פועלת בכדי לקדם תעודות הוקרה ואותות חברתיים לאנשים שתורמים לחברה ומצליחים לפעול על פי ערכי הסולידריות החשובים כל כך. לעמותה חשוב לעבוד עם דור העתיד שלנו ולכן היא מארגנת ימי התנדבות מרוכזים לבני נוער. העמותה גם מסייעת במקרים מיוחדים מבחינת נתינת משאבים וליווי למשפחות קשות יום בכדי לעזור להם להתגבר על מצבם.

לסיכום

העמותה משתדלת להגיע אל כל קצוות החברה ולהפיץ את הערכים החשובים שלה במגוון כלים שעומדים לרשותה.