בשנים האחרונות חלה מגמה משמעותית של חברות הייטק שממפתחות מוצרים שעוזרים לאנשים ותורמים לאנושות. האם חברות הייטק באמת תורמות לאנושות ואם כן, אילו תפקידים לוקחים חלק במגמה הזו? כל התשובות לפניכם.
האם חברות הייטק תורמות לאנושות?
עצם העובדה ששוק ההייטק הוא שוק רותח, את זה אנחנו כבר יודעים. הביקוש למשרות בתחום ההייטק הוא פשוט מטורף והתחרות על העובדים היא מטורפת לא פחות. עם זאת, לא פעם עולה השאלה, מה התרומה של חברות ההייטק לאנושות והאם הן בכלל תורמות לאנושות? ובכן, שלהרבה חברות הייטק יש מוצרים שנועדו לשפר את איכות החיים ולתרום להתפתחות הטכנולוגית בכל מיני תחומים, לפעמים מצילי חיים כמו רפואה וכדומה. זו כמובן לא עובדה גורפת, אבל זה בהחלט כך עבור הרבה חברות הייטק. יש המון תפקידים שמסייעים לחברות ההייטק לעזור לאנושות, כמו ניהול מוצר למשל. כאן מתפרסמות לעתים משרות דרושים למנהל מוצר, נדבר על זה מיד כמובן.
אילו תפקידי הייטק תורמים לעתיד האנושות?
ניהול מוצר
מנהל המוצר הוא זה שאחראי על הצוות שלו ועל כל פיתוח המוצרים בחברה ואם חברת הייטק מפתחת מוצר מציל חיים או כזה שתורם לאנושות, למנהל המוצר יש משמעות מכרעת בכל התהליך. מנהל המוצר הוא למעשה מנהל הפרויקט, הוא זה שאחראי לנהל את כל הממשקים הנוגעים בדבר, להגדיר את לוחות הזמנים, את תיעדוף המשימות ולמעשה לנהל את הפרויקט על מנת שיגיע לשלב הסופי בהצלחה. מדובר בתפקיד משמעותי מאד שיש לו ביקוש מטורף ואם אתם שואפים ליציבות מקצועית וכלכלית אתם בהחלט יכולים ללכת בכיוון הזה.
מפתח
מפתח הוא מי שאחראי לכתוב את הקוד שמאחורי המוצר הטכנולוגי. אם ניקח סתם לדוגמא מערכת שכל המטרה שלה היא לסייע לעיוורים לקרוא ספרים באמצעות שמיעה, מפתח המוצר הוא זה שיכתוב את הקוד הלכה למעשה ויגרום לכל הדבר הזה לעבוד כמו שצריך. המפתח הוא זה שמתרגם את החלום של מנהל המוצר למציאות, אך הוא גם זה שלעיתים שם ברקסים ומעדכן את מנהל המוצר אודות משימות בלתי ישימות, גם זה קורה. כמובן שגם הביקוש למפתחים הוא גדול מאד, יש מחסור גדול מאד במפתחים וחברות הייטק מאד צריכות לאייש את התקנים בתחום.
אנליסטים
תפקידו של האנליסט הוא לבצע ניתוחים שונים על מנת להגיע למסקנות מקצועיות שיסייעו לנוגעים בדבר לשפר את היעילות של המוצר. הוא יוכל לבדוק למשל כמה אנשים משתמשים במוצר, כמה נוטשים אותו ומה גורם להם לנטוש. המסקנות המקצועיות הללו יסייעו למנהל המוצר לבצע את ההתאמות שהוא צריך בפרויקט ולייעל את המוצר כך שישמש יותר טוב את מי שזקוק לו. בתוך כך, תפקידו של האנליסט הוא להנגיש לכלל הגורמים בחברה את הנתונים שהם צריכים בצורה ויזואלית ונוחה ובכך לייעל באופן משמעותי את הפעילות שלה.
QA
QA הוא גורם מקצועי שאחראי לבצע בדיקות במוצר ולמצוא באגים וליקויים. מדובר בתפקיד חשוב מאד מכיוון שזו הדרך להבטיח את העבודה התקינה של המוצר. בסופו של דבר כל גרסה של מוצר תעלה לאוויר רק לאחר שאיש בקרת האיכות בדק את הגרסה ואישר שהיא תקינה. כך הוא מבטיח למעשה שלמשתמשים תהיה חוויית משתמש טובה ללא תקלות מיותרות.
לסיכום
אין ספק שיש חסרות הייטק שתורמות לאנושות ומפתחות מוצרים שעוזרים מאד לאנשים שזקוקים להם. יש מגוון רחב של תפקידים שלוקחים חלק בתהליך הפיתוח של המוצרים הללו ומי שאחראי לנהל את הפרויקט הזה הוא מנהל המוצר.