למען קבוצות מוחלשות בחברה: כך תקימו עמותה

החלטה לגבי הקמה של עמותה למען קבוצות מוחלשות היא החלטה אמיצה וחשובה, למען שינוי וקידום של החברה הישראלית וקבוצות שאינן מקבלות את המענה שהן זקוקות לו. אם החלום בוער בכם ואתם רוצים להתחיל לקדם את הנושא, להלן כל מה שצריך לדעת אודות הקמת עמותה.

קביעת תקנון

הצעד הראשון בהקמת עמותה הוא ניסוח תקנון, אשר יתווה את המדיניות ואת המטרות לשמן הוקמה העמותה. התקנון צריך לכלול בין היתר מידע על הנהגת האגודה, חברי העמותה ותהליכי קבלת ההחלטות. התשובה לשאלה איך להקים עמותה מתחילה קודם כל בקביעת התקנון. צריך להבין כי ללא תקנון, לא ניתן יהיה להתחיל בהליך אל מול הרשויות. רק לאחר שיש לכם תקנון (שאותו אפשר להוריד דרך אתרים מתמחים ולשנות בהתאם לצרכים שלכם) ניתן יהיה לקדם את הליך הרישום, כאשר רצוי להתייעץ עם עורך דין לטובת ניסוח התואם את הדרישות של רשם העמותות. רק לאחר שקבעתם את התקנון ואישרתם אותו, ניתן יהיה להתקדם בהליך הרישום אל מול הרשם.

פנייה לרשם העמותות

לאחר האספה של המייסדים וקביעת התקנון, הצעד הבא הוא לרשום את העמותה אצל רשם העמותות. רשם העמותות הוא גוף ממשלתי האחראי לרישום ופיקוח על עמותות, קרנות וארגוני צדקה. הרשם אחראי לוודא כי הארגונים עומדים בחוקים ובתקנות הישראליים, ולנהל מרשם ציבורי של עמותות. הגשת בקשה לרשם צריכה להתבצע באמצעות צירוף תקנון העמותה ורשימת המייסדים. בנוסף, צריך לצרף גם מידע אודות ההנהגה של העמותה וכן הצהרת הון. טופס הבקשה צריך לכלול שלושה שמות אפשריים לעמותה בסדר עדיפות יורד, מטרות עיקריות של העמותה וכן קבלה מצורפת בעקבות תשלום אגרה בסך כ-822 ₪. שימו לב כי את הפנייה לרשם העמותות אפשר לבצע דרך האינטרנט או באמצעות הגעה פיזית ללשכת הרשם, בערים תל אביב וירושלים.

 

 

גיוס פעילים לעמותה

מיד לאחר שרשמתם את העמותה שלכם, השלב הבא הוא להתחיל בגיוס של פעילים. אפשר לגייס פעילים דרך הפלטפורמות האינטרנטיות, קולות קוראים או דרך היכרות מפה לאוזן. חשוב להבין כי לגיוס של פעילים יש חשיבות מאחר והם מחויבים עמוקות למטרה החברתית לשמה הקמתם את העמותה, ומוכנים להשקיע את הזמן והמאמץ הגדול ביותר בכדי לחולל שינוי. הפעילים יכולים להפוך לכוח מניע מאחורי קמפיינים, אירועים ופעילויות המסייעות לקדם את משימת העמותה ולהעלות את המודעות לפעילות של העמותה גם ברחבי הארץ ואפילו בעולם. לצד זה, צריך להקפיד על ניהול נכון של הפעילים באמצעות שימור והערכה, מאחר והם אינם מקבלים תגמול כספי בעקבות העשייה החברתית.

גיוס כספים

גיוס כספים חיוני לקיימות הפיננסית של עמותה. ללא מימון המתבצע על ידי גיוס של כספים דרך מקורות שונים, העמותה שלכם לא תוכל למלא את ייעודה, לספק שירותים ולהשפיע על הקהילה לטובת שינוי חברתי. השקעה בגיוס כספים יכולה לעזור להבטיח שלארגון יש את המשאבים הדרושים לו כדי לפעול ולצמוח, ובאמצעות האתר של חברת אטלס תוכלו לנצל את המערכת הממוחשבת לטובת איתור של מקורות מימון כמו למשל קרנות פרטיות, קולות קוראים וכן תורמים פרטיים שיכולים לא רק לקדם את המטרות שלכם בעמותה, אלא גם להפוך את תהליך הגיוס לקל ופשוט יותר מאי פעם.

לסיכום

הקמת עמותה בישראל מחייבת תכנון קפדני, לטובת עמידה בדרישות החוק השונות. באתר של חברת אטלס תוכלו לקבל מידע מפורט אודות תהליך ההקמה וכן דגשים חשובים, לצד שימוש בכלים מתקדמים שיכולים לסייע לטובת גיוס כספים.