איך להתמודד עם חברת הביטוח במקרה של תאונת דרכים?

תאונת דרכים זה בהחלט דבר לא נעים בכלל. במקרים הקיצוניים מדובר כמובן על משהו שעלול לגרום חלילה לנכות קשה ואפילו למוות, אבל במקרים הנפוצים והשכיחים יותר, מדובר לרוב על נזקים לכלי הרכב, פגיעות גופניות קלות עד בינוניות ולפעמים גם טראומה נפשית. למרבה המזל, פוליסות הביטוח השונות לרכב שאת חלקן חובה לרכוש וחלקן אופציונליות, מכסות אותנו במקרים של תאונות או פגיעות שונות. יחד עם זאת, כל מי שעבר אי פעם תאונה כלשהי ונדרש להתנהל מול חברת הביטוח לצורך מימוש זכויות שונות, יודע שזה לא תמיד הדבר הכי פשוט ונעים ונראה כי מרבית החברות לא ימהרו לשלם את הכספים שמגיעים וידרשו לרדת לעומק המקרה לפני שיעשו זאת, כאשר במקרים רבים יש גם צורך לגשת להליכי תביעה שונים. אנחנו מאמינים שממש כמו שכל נהג צריך להכיר לעומק את חוקי התנועה השונים, את סדר הפעולות במקרה של פנצ'ר או את החובה לצאת מהרכב בעת תקלה לאחר לבישת אפוד זוהר – חובתו של כל נהג גם לדעת איך להתנהל מול חברת הביטוח לאחר תאונה, מה שכולל גם את הדברים שחשוב לעשות בעת התאונה. אנחנו רוצים לדבר על הנקודות החשובות ולומר לפני כמה מילים על חשיבות הביטוח לרכב.

לעולם אל תנהגו ללא ביטוח

ראשית כל חשוב לחזור ולחדד כי לא מומלץ כלל לנהוג ברכב ללא ביטוח. נכון, יש את ביטוח החובה שהוא דרישה של החוק, אבל גם עליו למרבה הצער יש כאלו שבוחרים לוותר וזה בהחלט מסוכן. במקרים של תאונות בהם תצטרכו קודם כל טיפול רפואי (ולפעמים יש צורך בטיפולים מתקדמים ויקרים) ולאחר מכן פיצוי על הנזק ברכב, לא תהיו זכאים להם כלל. כמו כן תהיו חשופים לתביעות ועל כן זה הדבר הראשון שאתם צריכים להסדיר באופן מיידי לאחר רכישה של רכב חדש. כמו כן כאשר אתם מעוניינים למכור את הרכב ולקנות אחד חדש, לאחר הליך מכירת הרכב, יש לוודא כי פוליסות הביטוח יהיו מעודכנות לרכב החדש וכי חברות הביטוח מודעות להחלפת הרכב כדי שלא יהיו בעיות במיצוי הזכויות במקרה של תאונה. למענכם ולמען הנהגים האחרים, אל תתפשרו בעניין הזה.

מה עושים לאחר התאונה?

עם עברתם תאונה, הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה לוודא כי אתם והמעורבים הנוספים בריאים ושלמים ולהזעיק באופן מיידי סיוע רפואי במידת הצורך. מכאן והלאה, הצעדים שתנקטו הם אלו שיבטיחו את מימוש הזכויות שלכם מול חברת הביטוח. בצעו תמיד את שלושת הדברים הבאים:

החלפת פרטים

החליפו פרטים מלאים עם הנהגים והמעורבים האחרים, כולל מספר טלפון, מספר ת.ז ופרטי הביטוח שלהם.

תיעוד

תעדו כל חלק בתאונה: הפגיעה עצמה ברכבים, נזקים גופניים אם יש כאלו ותגובת המעורבים האחרים. מומלץ להתקין מצלמת דרך ברכב מה שבהחלט יכול לעזור.

דיווח לחברת הביטוח

מייד עם פינוי מקום התאונה, דווחו לחברת הביטוח על המקרה בצירוף התיעוד וכל המסמכים הנדרשים. חשוב לדעת שצריך לעדכן גם את משטרת ישראל על תאונת הדרכים, וניתן לעשות זאת גם באופן מקוון עם הסברים על ההליך.

איך להתמודד עם חברת הביטוח במקרה של תאונת דרכים?

מה קורה עם חברת הביטוח לא מסכימה להשתתף?

ראשית חשוב לומר שאם התאונה לא קרתה באשמתכם והמעורבים מוכנים לקחת אחריות, חברת הביטוח שלהם תפצה אתכם ואין צורך להפעיל את הביטוח שלכם. במידה ואתם כן עושים זאת ונתקלים בחומה בצורה ובאזנים ערלות ובמידה ואתם באמת נזקקים לפיצוי כספי משמעותי על הנזק הגופני והנזק של הרכוש – צרו קשר עם עורך דין במתמחה בתחום ושקלו את האפשרות של הגשת תביעה מול חברת הביטוח או המעורבים בתאונה. סעו בזהירות!