חידוש דרכון אמריקאי – מעכשיו תוכלו לעבור את התהליך גם בישראל

עד לא מזמן, חידוש דרכון אמריקאי היה אפשרי רק בארצות הברית. לאחרונה נפתחה האפשרות לחדש את הדרכון גם בקונסוליה של ארצות הברית בישראל, כך שלא תצטרכו לטוס לארצות הברית רק בשביל החידוש. בואו לקרוא את כל הפרטים על חידוש הדרכון האמריקאי שלכם כאן בארץ.

לא צריך לטוס כדי לחדש

בעבר אזרחי ארצות הברית הגרים מחוץ למדינה שרצו לחדש את הדרכון שלהם היו צריכים לבקר שוב בארצות הברית כדי לחדש את הדרכון. מעתה ארצות הברית מאפשרת לאזרחיה בכל העולם לחדש את דרכוניהם האמריקאיים בכל קונסוליה או שגרירות שלה בעולם. בישראל, הקונסוליה הרשמית נמצאת בירושלים, ויש גם סניף של השגרירות בתל אביב. לא צריך יותר לבזבז כסף וזמן על טיול לא נחוץ בארצות הברית – כל המידע בנושא נמצא במאמר שלפניכם וגם אצל חברות המתמחות בשליחת בקשות לחידוש, כמו Liberty USA.

 

 

מה צריך לעשות כדי לחדש את הדרכון?

שלבי החידוש הם די פשוטים, אך לפני שאתם ניגשים לקונסוליה האמריקאית אתם צריכים לאסוף כמה מסמכים:

  • מספר SSN – זהו מספר הביטוח הלאומי האמריקאי שלכם, שניתן לכם במעמד קבלת האזרחות. אם אתם לא זוכרים מהו המספר, תצטרכו לשחזר אותו לפני ההגעה לקונסוליה.
  • טפסים – תצטרכו להביא איתכם טופס DS-11 שהוא טופס בקשה להנפקת דרכון. את הטופס הזה ממלאים באנגלית, ואם אתם לא בטוחים כיצד למלא אותו תוכלו להיעזר בחברות המתמחות בשליחת בקשות לחידוש והנפקה של דרכונים.
  • קביעת פגישה – כדי להתחיל את תהליך הבקשה לחידוש תצטרכו לקבוע פגישה בקונסוליה שבירושלים או בשגרירות שבתל אביב, בהתאם למקום שבו הנפיקו לכם לראשונה את הדרכון. לצד הטפסים וה-SSN שלכם תצטרכו להביא גם תעודה מזהה, שתי תמונות פספורט בגודל 5X5 ס"מ ברקע לבן, ואמצעי התשלום שאיתו תשלמו על החידוש – החידוש עולה 110$ לבני 16 ומעלה, ו-115$ לחידוש דרכון של קטין בן פחות מ-16.

האם אפשר לחדש את הדרכון האמריקאי בלי פגישה בקונסוליה?

יש אפשרות לחדש את הדרכון באמצעות שליחתו בדואר, אך לבקשה כזאת יש כמה תנאים שצריך לעמוד בכולם:

  • הדרכון הנשלח לחידוש הוא של אדם בן 18 או יותר. אין אפשרות לחדש דרכון אמריקאי של קטין בלי פגישה פיזית בקונסוליה או בשגרירות.
  • תצטרכו לשלוח את הדרכון הישן במעטפה, והוא חייב להיות שלם ובלי נזקים.
  • תוכלו לשלוח דרכון לחידוש דרך הדואר רק אם הדרכון הונפק ב-15 השנים האחרונות, ותוקפו היה ל-10 שנים.
  • אם השם שלכם אינו זהה לשם שעל הדרכון עקב שינוי שם משפחה או שם מלא מסיבה כזאת או אחרת, תצטרכו להוסיף מסמך רשמי המעיד על שינוי השם, כמו תעודת נישואין או אישור רשמי לשינוי.
  • לא לשכוח לצרף את כל מה שציינו קודם לבקשה – טופס DS-11, SSN, תמונות פספורט, אמצעי זיהוי ומזומן לתשלום.

עזרה מקצועית מחברה לחידוש דרכונים והוצאת ויזות

משום שהתהליך כולל שלבים באנגלית (כמו מילוי טופס DS-11), ועל אף שהוא נראה פשוט עדיין מדובר בתהליך בירוקרטי הדורש תשומת לב לפרטים הקטנים ביותר, אנשים רבים פונים לקבל עזרה מחברות מקצועיות המתמחות בהגשת בקשות כאלו, כמו Liberty USA. חברות כאלו יבקשו מכם את כל הפרטים הרלוונטיים, ימלאו בשבילכם את הטפסים הנחוצים ברמת הדיוק המקסימלית ויעזרו לכם להימנע מטעויות ומסיבוכים. תהליך חידוש הדרכון שלכם יכול להיות די פשוט בעזרת חברות המתמחות בהשלמת התהליכים האלו.

סיכום

תהליך חידוש דרכון אמריקאי הוא פשוט יותר מתמיד, משום שאתם יכולים לעשות זאת מהארץ. אתם יכולים לקבוע פגישה בקונסוליה או בשגרירות ולהביא לשם את כל המסמכים הנדרשים, אך אם אתם עומדים בתנאים הרלוונטיים, תוכלו לשלוח את הבקשה לחידוש בדואר ולהימנע מהמתנה בקונסוליה. חברות כמו Liberty USA יעזרו לכן להגיש את כל המסמכים הרלוונטיים ולוודא שכל הנתונים נכתבו נכון ושאין טעויות בירוקרטיות בתהליך.