המונח "אנמיה" מוכר לרובינו, אם כי מי שלא סובל מכך לא באמת יודע במה מדובר. עם זאת, גם מי שסובל מאנמיה לא פעם מחזיק במגוון פערי מידע, וכאשר אותם פערי מידע נוגעים לסכומי כסף ולשורה של הטבות, בהחלט רצוי לעצור וליישר קו. אם כן מהי אנמיה, באלו מקרים היא מזכה בהטבות, ואף אלו הטבות היא יודעת להעניק? יצאנו לערוך סקירה מקיפה בתחום, כך שאם יש לכם אנמיה, המידע הבא עשוי להימצא כחשוב ביותר.
מהי אנמיה?
אם נתחיל מההתחלה, נציין שאנמיה היא מצב שמתאר צניחה ברמת ההמוגלובין בדם, כאשר המוגלובין מתאר מולקולת חלבון חשובה, וזאת כי היא מובילה את החמצן לסך הרקמות בגוף. אי לכך מצב של חוסר בכדוריות אדומות בדם פוגע בהספקת החמצן לרקמות. עתה אם נעבור למספרים, נציין שאם לנשים יש מתחת ל-12 גרם המוגלובין לדציליטר, ואם לגברים יש מתחת ל-13.5 גרם המוגלובין לדציליטר, נראה שמדובר באנמיה. מצב שכזה עשוי להיגרם משלל סיבות, כולל אי ספיקת כליות, מבנה המוגלובין חריג, בעיית תזונה ועוד. פה נציין שאנמיה עשויה להיות קלה, אך היא גם עשויה לפגוע קשות ביכולת להתנהל ואף ביכולת להתפרנס. מכאן שניתן לסבול מעייפות משמעותית לכל אורך היום, מקוצר נשימה, מבעיות בקצב הלב וכדומה.
שורה של משתנים משפיעים
אם אכן אנמיה פוגעת באיכות החיים בצורה משמעותית, טוב לדעת שייתכן ומגיעות לכם מגוון הטבות מטעם ביטוח לאומי. על אלו הטבות מדובר ומה צריך לעשות כדי להשיגן? ובכן ראשית נציין שייתכן ומגיעה קצבת נכות כללית. קצבה זו מיועדת עבור כל מי שיכולת ההשתכרות שלו צומצמה לפחות בחצי, ובמקביל עבור כל מי שנקבעה לו נכות רפואית בשיעור של לפחות 60%. פה יש להכיר שורה של משתנים משפיעים. כך למשל נציין שבמקרים מסוימים גם רק 40% נכות רפואית עשויים להספיק כדי להשיג הטבות, ואף אם חוזרים לעבוד רצוי לבחון מה קורה להטבות, כאמור יש מגוון משתנים משפיעים.
שורה של הטבות ישירות וזכויות משלימות
כפי שמתחיל להתבהר, ביטוח לאומי מעמיד שורה של הטבות עבור אנשים שסובלים מנכות בגין מחלות דם, והוא מעמיד שורה של משתנים שמשפיעים לא רק על אופי וגובה ההטבות, אלא גם על תקופת ההטבה. לעיתים אחוזי הנכות הם רק זמניים, ולעיתים הם ניתנים לכל החיים. כמו כן, גם אם לא נמצאים כזכאים לקבל קצבת נכות (בגין נכות רפואית), חשוב לדעת שעדיין עשויים להיות זכאים לשורה של זכויות משלימות, כגון פטור ממס הכנסה. לאור כל זאת מי שסובל מאנמיה באופן שמקשה עליו להתפרנס בכבוד, צריך לדעת שמחכה לו סיוע משמעותי מטעם ביטוח לאומי. עוד נציין שלא פעם התנהלות עצמית מובילה לדלת סגורה, ועל כן כה חשוב להסתייע בעורך דין מקצועי שבקיא בתחום.
חשיבות ליווי מקצועי
עורך דין מקצועי שבקיא בתחום מכיר את התמונה השלמה, כך שהוא יודע לא רק אלו זכויות עשויות להגיע, אלא גם יודע להנחות כיצד להשיגן, ואף יודע להנחות מתי ניתן להגיש ערער על ההחלטה של ביטוח לאומי. מעבר לכך, ייעוץ מקצועי יסייע להתנהל כהלכה לכל אורך התהליך. יסייע להשיג את סך המסמכים הנדרשים לקראת תביעה. יסייע לבחור את מסלול הגשת התביעה הרצוי. יעניק טיפים מקצועיים לטובת הוועדה הרפואית. יסביר מה נכון לעשות אם נקבעה נכות רפואית זמנית בזמן שהטיפול המסייע עדיין נחוץ וכדומה. אם יש אנמיה מוטב לערוך בירור מקצועי מול ביטוח לאומי – ומוטב להיעזר בעורך דין מנוסה. בהצלחה!